Antje bedankt voor je mooie dans!

Antje bedankt!

Vanochtend spookte er van alles door mijn hoofd…

Er is namelijk zo veel wat ik jullie wil vertellen!

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd natuurlijk, mijn leven is nooit saai en dat zal het ook nooit worden. Ik heb velen van jullie meegenomen op dat pad en ben blij en dankbaar dat jullie me altijd blijven steunen en om me heen blijven staan!

Het is al met al een hele ontdekkingstocht geweest, een ontdekkingstocht die maar weinigen zullen begrijpen en die ik ook niemand gun. Ik probeer zo af en toe de woorden te vinden om jullie meer te vertellen over die ontdekkingstocht en voor een stukje lukt dat wel, maar er is een stukje van die ontdekkingstocht die ik maar moeilijk kan verwoorden. Dat stukje is een ontdekkingstocht naar mezelf. Een groot stukje daarvan is het leven laten komen zoals het is en daar vrede mee hebben.

Tja dat laten komen zoals het is, daar kun je weinig aan veranderen, maar daar vrede mee hebben is toch wel een dingetje apart! Het functioneren van een lijf kun je namelijk niet sturen en tja mijn lijf functioneert wel, maar heeft heel veel haken en ogen er aan. En hoe het leven dan kwam, met al die haken en ogen, dat kon mij maar moeilijk behagen en dat zorgde vaak voor een heel gevecht in mezelf. Ik zag het zo graag anders, probeerde daardoor veel dingen anders, maar dat ging niet altijd goed. Ik wilde het anders zijn graag controleren, maar anders zijn en controleren iets in die combinatie klopt niet. De kunst is om de controle los te laten en gelukkig kan ik jullie zeggen op dit moment ben ik in control en laat ik nou juist de controle een beetje varen. Laat maar komen, laat de ontdekkingstocht maar doorgaan, Ik kan die haken en ogen aan en accepteer ze voor nu (accepteren is namelijk is wat je hele leven doorgaat, daarom kan ik nooit en zal ik nooit zeggen dat ik iets heb geaccepteerd)

Terwijl dit vanochtend zo door mijn hoofd ging kwam er op Facebook de link van de nieuwe blog van Antje voorbij… Bij Antje heb ik altijd het idee: Antje, jij snapt me!

Tja en nu zullen veel mensen denken, wie is dan Antje en wat maakt Antje zo bijzonder dat zij precies snapt hoe Lianne zich voelt? Ik heb namelijk mijn spasticiteit en al het andere wat daar inmiddels mede door die spasticiteit bij is komen kijken. Antje heeft C. I. I. P. een ziekte die voor een bewegingsstoornis zorgt van het maag-darmkanaal. Een ziekte die ik niet wil hebben maar die veel paralellen vertoont met mijn situatie. Daarom snapt Antje mij. En laat Antje nou 2 boeken geschreven hebben: Slappe HAP: Mijn leven met een buik als gatenkaas in een slangenwereld en Het Bloeddiner. Alleen al als ik die boeken lees (ik heb ze alle twee) is het alsof ik boeken over mezelf aan het lezen ben. Gelukkig herken ik me niet in alles en kan ik dan alleen maar bewondering hebben!

Dan komt er vanochtend dus zo’n hele mooie blog voorbij waarin ze verteld dat het goed met haar gaat. Op de dag dat ik met jullie wil vertellen hoe blij ik met mezelf ben, maar ik weet niet hoe te verwoorden. Schrijft zij zo iets moois! http://www.antjebuisman.nl/uncategorized/een-hart-omhult-met-de-mooiste-vleugels/

Het lezen is echt de moeite waard!

Een dingetje wil ik hieruit even belichten, waardoor ik weer denk, kijk zij snapt het!

“Ik ga goed!!”

Ik durf het bijna wel uit te gillen… Zou het dan toch? Ja, zo lijkt het echt te voelen…ik lijk te stabiliseren. En dat het dansen op een koord blijft, maakt me geen mallemoer uit! Ik kan dansen…

Ik zou dus zeggen: laten we dansen!

Paul de munnik en Diggy Dex hebben daar toevallig een heel mooi nummer over gezongen!

https://www.youtube.com/watch?v=39D2uX7sEqw

Ik ben hier als je me nodig hebt, hier als je me zoekt. Pak m’n hand vast, nog een keer. Nog een keer op verzoek. Laten we dansen, tot je voeten niet meer kunnen. Dansen tot het licht wordt, en dan opnieuw beginnen. Laten we dansen.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s